Bunları Biliyor musunuz ?

Evcil Hayvanlarınıza Zarar Vermeyecek Bitkiler

Bitkiler elbetteki şıklığın ve zarafetin büyük simgeleridir ancak evimizi şık hale getirirken minik dostlarımızın zarar gelmesini hiçbirimiz istemeyiz.

İşte size hem bakımı kolay hem de evcil hayvanlar için zehirli olmayan salon bitkilerinden bazıları:

1. Kurdele çiçeği

 

Çok fazla su istemeyen ve çok hızlı büyüyen kurdele çiçeğini birçok mekanda görmüşsünüzdür. Harika bir hava temizleyici olan kurdele çiçeğini sulamadan önce toprağının iyice kuru olduğundan emin olun. Her türlü ışığa uyum sağlayabilen kurdele çiçeği, evde çiçek yetiştirmekte zorlananlara uygun. Ayrıca aşağıya doğru dökülen yaprakları sayesinde kurdele çiçeğini tavandan sarkan bir saksıya dikebilirsiniz.

 

 

2. Areka

 

Eğer geniş bir salonunuz varsa ve biraz büyükçe bir bitki arıyorsanız areka sizin için uygun olabilir. Areka da havayı temizleme özelliğiyle ön plana çıkan bitkilerden biri. Boyları 2 metreyi bulabilen areka bitkisi için öncelikle salonunuzun uygun olup olmadığını gözden geçirin. Çok fazla suyu sevmeyen arekanıza su vermeden önce toprağının tamamen kuru olmasına özen gösterin. Doğrudan güneş ışığını sevmeyen arekayı pencere önüne koymayın.

 

 

3. Bambu palmiyesi

 

Çok fazla ilgi istemeyen bambu palmiyesini, toprağı kuru olduğunda oda sıcaklığında su ile sulayın. Çok fazla su vermemeye veya su içinde bırakmamaya özen gösterin. Bambu palmiyesi de areka gibi uzayan bitki türlerinde. 3-3,5 metreye kadar çıkan bambu palmiyesi türleriyle karşılaşmak mümkün.

 

 

4. Aşk merdiveni

 

Yüksek nem ve az ışık seven aşk merdivenini, hafif ışık alan banyonuza asabilirsiniz. Böylelikle ihtiyaç duyduğu nemi karşılayacaktır. Ancak banyonuz hiç ışık almıyorsa veya aşk merdivenini başka bir yere koymak istiyorsanız, sık sık sulamaya özen gösterin.

 

 

5. Nolina

 

İç mekanlarda kullanabileceğiniz bir başka hoş bitki de nolina. Aslında nolina, palmiye görüntüsünde olan bir çeşit sukulent. Bitkinin kalın ve odunsu gövdesi, suyun tutulmasını sağlıyor. Böylelikle uzun süre susuz yaşayabiliyor. Her türlü ışığa uyum sağlayan nolina bitkisini, yaz aylarında dışarıya kış aylarında da içeriye alabilirsiniz. En fazla 1 metre kadar uzayan ve minik bir ağaç görünümü oluşturan nolina bitkisini birçok çiçekçide bulabilirsiniz.

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu